Installatie

Installatie

Vanaf de dag dat jouw zonnepanelen geïnstalleerd worden, ga jij profiteren van de zon en help je daarnaast mee aan het verduurzamen van jouw regio.

Installatie


 • Een montage met vakkundige installateurs

  Onze installateurs zijn opgeleid en VCA-gecertificeerd, daarnaast werken wij volgens de normen van NEN-3140. Een vakkundige installatie in combinatie met hoogwaardige producten zal een grote impact hebben op de levensduur en werking van jouw installatie. Daarom adviseren wij je graag over het beste advies op maat voor jouw situatie.


 • Haal het maximale uit je dak

  Wij zien ons advies als een samenwerking met onze klanten om samen maximaal gebruik te maken van eigen groene stroom. Wanneer je de keuze hebt gemaakt om zonnepanelen te nemen, wil je daar natuurlijk zo veel mogelijk van profiteren. Solar Centrum Nederland geeft daarom vijf belangrijke tips het maximale uit jouw zonnepanelen te halen, waardoor je zorgeloos kunt profiteren van de zon.

  Ontdek hoe dit werkt

Doe de gratis dakscan

Binnen 1 minuut geregeld!

Het installatieplan in
4 stappen uitgelegd:


 • Stap 1 – Werkvoorbereiding

  Na akkoord, zorgt uw persoonlijke adviseur dat de configuratie en opties worden overhandigd aan onze collega’s van de werkvoorbereiding en planning. Voordat een technisch specialist langs komt, hebben de werkvoorbereiders het dakplan al perfect voorbereid door middel van satellietfoto’s.


 • Stap 2 – Schouwing op locatie

  Voorafgaand aan de installatie worden alle stappen met u doorlopen. De monteurs bekijken jouw huis en controleren het dak, niet dat het alleen nu kan blijven liggen, maar ook over 30 jaar. Na het schouwen, nemen ze het gehele installatieproces met je door en overleggen alles tot in detail.


 • Stap 3 – Installatie van de zonnepanelen

  Als alles door onze specialist is geschouwd en met jou is afgestemd, gaan onze installateurs op het dak aan de gang en onze elektriciën zal het gehele elektrische traject voor zijn rekening nemen, uiteraard in goed overleg. Je kunt het werk met een gerust hart overlaten aan onze experts. Wij verzorgen het voor jou van A t/m Z.


 • Stap 4 – Inzicht via de monitoring app

  Na de installatie gaan wij je uitleggen hoe je gebruik kan maken van de monitoring app die hoort bij jouw zonnepanelensysteem. Hierin ga je zien wat jouw zonnepanelen opbrengen en wat jij aan het besparen bent op je energierekening!

Zonnepanelen voor particulieren

Wil jij graag zonnepanelen op je dak zonder vooraf flink te investeren? Geen probleem, dat is mogelijk! Solar Centrum Nederland heeft een nieuw concept ontwikkeld dat je de mogelijkheid biedt om zonder investering toch direct geld te besparen op je energierekening én tegelijkertijd geld overhouden.

Zonnepanelen voor de zakelijke markt

De overheid wil ondernemers stimuleren om te gaan investeren in zonnepanelen. Het is dus goed om te weten dat er een aantal manieren zijn om uw investering financieel nog aantrekkelijker te maken. Wij hebben een overzicht van alle huidige belastingvoordelen en subsidies voor zonnepanelen.

Direct contact met de klantenservice

Vanwege onze jarenlange ervaring hebben wij een duurzaam en breed assortiment voor u samengesteld. Zo werken wij met verschillende producten en A-merken om de beste kwaliteit te leveren, zodat wij u kunnen voorzien van het beste advies op maat.

Waarom kies je voor
Solar Centrum Nederland?

Altijd de beste deal

Bij ons krijg je altijd gegarandeerd de beste deal. Kortingen zijn niet nodig.

Nu zonder BTW

De Belastingdienst betaalt op dit moment de BTW op de zonnepanelen voor je als particulier. 

Advies op maat

Een vrijblijvend en kosteloos advies op maat zorgt voor de beste prijs en installatie.

Vragen over de installatie

Voordat de monteurs met hun werkzaamheden beginnen, overleggen zij met jou hoe het kabeltraject van de installatie weggewerkt zal worden. In veel gevallen kunnen de kabels via een loze leiding of schacht in het huis getrokken worden. Zo liggen de kabels nergens in het zicht en heb je er geen last van. De afwerking van het kabeltraject wordt altijd volledig in overleg, naar jouw wensen uitgevoerd.

De omvormer wordt in veel gevallen op zolder geplaatst. Echter kan het ook zo zijn dat de omvormer bijvoorbeeld in de garage of kelder wordt geplaatst. Er wordt altijd gekeken naar een plek met genoeg ruimte rondom de omvormer, zodat de warmte van het apparaat weg kan. De plek van de omvormer wordt altijd samen met jou bepaald.

Als er meer dan twee zonnepanelen (600 Watt) worden geïnstalleerd, is plaatsing op een vrije groep in de meterkast verplicht. Per aardlekschakelaar worden maximaal vier groepen aangesloten. Het is dus mogelijk om de zonnepanelen te installeren in de meterkast op een vrije groep. Wij plaatsen in de praktijk altijd een aardlekautomaat. Dit is een combinatiekastje van een groep en een aardlekschakelaar in één, waarmee een gescheiden systeem wordt gecreëerd. Het voordeel hiervan: mocht er bijvoorbeeld een probleem zijn met de groep voor de zonnepanelen, dan hebben jouw andere apparaten nergens last van.

Doe de gratis dakscan

Binnen 1 minuut geregeld!